Man skal lige blive vant til sådan et tandimplantat i munden

26 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Skal man lægge hovedet på blokken, så er det jo ret unaturligt at få indsat sådan et tandimplantat i kæften på en.

Men det kan jo blive nødvendigt, hvis man nu har fået slået en tand ud, eller man skal have udskiftet en eller flere af ens tænder, så man bedømmer det lettest med et tandimplantat som erstatning.

Nogle gange bliver løsningen måske en guldtand, ellers kan man måske andre gange redde tanden ved at bore og så videre i den, og man kan fjerne de dele af tanden, der er dårlige, og så erstatter man stederne med dele af en erstatningstand i form af en fyldning.

Andre gange er det måske ikke nok, så man er nødt til at fjerne hele tanden og sætte en ny ind, og hvis man er rigtig uheldig, så er man nødt til at fjerne hele tanden og leve sådan.

Man kan ende med at få et gebis, men måske har man bare ikke penge nok at gøre med til tandlægen, så man må leve med ikke at kunne få en erstatning til tanden. Dette er ret uheldigt.

Men sådan et nyt tandimplantat skal man jo lige vænne sig til at bære rundt på i munden.

Det tager tid at blive vant til et tandimplantat

Som sagt er det jo lidt et fremmedlegeme, man sætter i munden, og selvom det er til for at sikre en et flot smil, så skal kroppen lige vænne sig til det.

Det er heldigvis ikke ligesom, at et immunforsvar vil forsøge at afvise det her implantat, som hvis man får en vaccine eller sygdom, som kroppen ikke kender til.

Det kan være, man er kommet ud fra en klinik efter at have fået et tandimplantat i århus, og så er man lidt groggy efter behandlingen. Dette er helt normalt.

Når så den eventuelle bedøvelse lægger sig, så kan man mærke i munden, at noget er anderledes, og det skal man lige affinde sig med.

Det første stykke tid spiser man måske kun blød eller flydende føde, og med tiden bliver man klar over, at noget har radikalt forandret sig i kæften på en.

Heldigvis er kroppen også god til at tilpasse sig, så når den finder ud af, at dette er til gavn for den, så accepterer den det nye i munden.

Og du vænner dig bevidst også til at have det her i munden, så du ikke piller ved det med tungen etc.

Flere Nyheder