Kom ud af din afhængighed med en effektiv misbrugsbehandling

07 april 2021
Astrid Pedersen

Hænger du fast i et afhængigheds betinget misbrug, og har du svært ved at se en farbar vej ud af din afhængighed? Så kan du med fordel søge hjælp på et behandlingscenter.

Et behandlingscenter som for eksempel Behandlingscenter Søby Park har de rette kompetencer til at håndtere dit misbrug og erfaring med at tilrettelægge effektive behandlings forløb. Og så er du i trygge hænder under hele din misbrugsbehandling.

Hvordan kan jeg komme i betragtning til misbrugsbehandling?

Hvis du er misbruger af eksempelvis alkohol, hash, hårde stoffer eller receptpligtig medicin kan du altid bede din læge om at blive henvist til en udredning. Her vil det blive vurderet om du kandiderer til ambulant behandling eller om du er bedst tjent med en misbrugsbehandling hvor du indlogeres på et behandlingscenter.

Den sidst nævnte løsning er som regel den rette for misbrugsramte personer som har kæmpet med afhængigheden i lang tid, måske endda flere år, og hvor misbruget har antaget en sværhed som gør det vanskeligt at kvitte stofferne eller alkoholen på egen hånd. Det kan nemlig være temmelig farligt, idet abstinenser efter længere tids misbrug som regel er temmelig voldsomme.

Foruden kvalme, opkastninger og smerter i alle muskler og led kan man i forbindelse med en ”kold tyrker” opleve svære hovedpiner, depressive tilstande, og i visse tilfælde delirium. Og så kan disse abstinenser sagtens vare i mange dage. Derfor er det vigtigt at du som misbruger gennem længere tid kommer i døgnbehandling på et misbrugscenter. Her vil du kunne blive afgiftet eller afruset under trygge og overvågede forhold således at du fysisk er i form til den efterfølgende terapi – og denne vil have en langt bedre effekt hvis du er væk fra dit vante miljø.

Du kan få mere information om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park på misbrugscenterets hjemmeside – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder