Hvorfor skal jeg lade en professionel maler male min bolig indvendig?

03 oktober 2020
Astrid Pedersen

Der er faktisk kun fordele forbundet med det at overlade malerarbejdet til faglærte håndværkere. Lige som du ville lade en tømrer eller en snedker forestå træ arbejdet i din bolig, eller overlade opsætning af klinker eller fliser til en dygtig murer, bør det også være en kompetent maler som varetager opgaven med at male vægge, lofter og indvendigt træværk.

På den måde er du nemlig garanteret det optimale resultat, nemlig smukke, skinnende og ensartede vægge og lofter som du og din familie kan have glæde af i mange år.

Lad maleren taget slæbet

Der ud over slipper du selv for det hårde og tidskrævende arbejde det er at male en bolig indvendig. Malerarbejde er altid mere krævende end man måske lige skulle tro.

Ud over det at påføre væggene nye farver skal loftet og det indvendige træværk også have en gang hvidt. Du skal sørge for at dække gulve og møbler af forud for dit malerarbejde, lige som stik kontakter samt paneler, dørkarme og øvrigt træværk skal beskyttes ved hjælp af maler tape mod stænk af maling mens du maler vægge og lofter. Vægge og træværk skal slibes, vaskes, primes og grundes inden du kan påbegynde selve påføringen af den valgte maling. Og så er der hele det trælse oprydnings arbejde når det hele er overstået.

Du skal som minimum regne med at sætte en uge af til malerarbejde. Hvis væggene er særligt problematiske, og for eksempel kræver en ny oppudsning, opsætning af filt eller måske endda en fuldspartling vil det tage endnu længere tid at færdiggøre samtlige stuer og værelser. Sluttelig vil resultatet kun blive flot hvis du kan mønstre et professionelt og rutineret håndelag. Og her vil en dygtig maler have de stærkeste forudsætninger.

Hvis du leder efter en kompetent maler i nærheden af dig kan du med fordel kontakte din lokale afdeling af Malerkanonen via hjemmesiden https://malerkanonen.dk/ 

Flere Nyheder