Hvad kan en stevedore?

28 januar 2022
Steffen Petersen

advertorial

Stevedore har forskellige arbejdsområder men arbejder typisk inden for forskellig skibsarbejde. De kan blandt andet forskelligt arbejde inden for lastning og losning til sikkerhedskontrol og mere. Hvis du ønsker at vide mere omkring hvad en stevedore foretager sig på jobbet, så kan du læse med her for at få mere af vide.

Stevedore

Selve jobbet

Stevedore jobbet er meget varieret, men deres største ansvar ligger inden for sikkerhed for lastning, losning og besætning af skibe. De bliver blandt andet også kaldt for langeskærmere, skibslæssere og havnearbejdere. De losser af for skibe når de kommer i havn, og de laster skibe før de drager afsted ud på vandet. Et af opgaverne for dem er at dem der arbejder i som stevedore, er at imødekomme hvert et skib når de ankommer til havnen. De hjælper med at få skibet i land, samt at samle en besætning til losning af lasten på skibet. De skal typisk være tilgængelige hele døgnet, da skibe kommer på alle mulige forskellige tidspunkter. 

Skader og sikkerhed

De skal sørge for at skal inspicere komponenter for hver en skade der kan forekomme efter at have været til søs. De undersøger også forskellige containere og registrere ethvert brud. De overvåger og sørger for sikker losning af skibets containere.

Kommunikation

De forskellige stevedore kommunikerer typisk gennem håndholdte radioer for at koordinere selve driften af kraner og andet udstyr til brug af losningen. Lasten bliver overført fra skibet til tog, lastbiler som bliver ført ud til lagre eller butikker. Containerne kan indeholde alt fra biler, paller, kemikalier og stort set alt der bliver fragtet over havet.

Last

De skal sørge for at der en korrekt balance på lasten, så vægten deles over hele skibet. Skader og kvæstelser af produkter kan forekomme ved en for stor belastning af varer og eventuelt hvis der er dårligt vejr. De benytter reb og andre redskaber for at sikre lastning og sikker transport.

Flere Nyheder