Gulvafslibning på Fyn

23 januar 2022
Agner Clausen

advertorial

Efter en gulvafslibning er det vigtigt med en efterbehandling. Et trægulv som er blevet afslebet eller afhøvlet, er meget modtagelig for skidt og snavs. Efterbehandlingen beskytter gulvet mod snavs ved, at man lægger et lag over gulvet, som forsegler træets overflade. Træet bliver mindre modtageligt for skidt, og desuden forstærker efterbehandlingen overfladen, så at den bliver mere slidstærk. Hvilken efterbehandling du vælger afhænger af forskellige faktorer. Det ene er jo smag og behag. Vil man gerne bevare og fremhæve træets åretegninger? Eller vil man gerne have en hel blank overflade? Og så er det spørgsmålet om, hvor meget slitage der er på gulvet. Her er en kort oversigt over mulige efterbehandlinger og en overblik over, hvad efterbehandlingerne gør ved overfladen.

image

Hvilken efterbehandling skal jeg vælge efter gulvafslibning?

Ludbehandling er en meget populær efterbehandling. Det er en behandling som giver overfladen et lyst udtryk. Det giver et rustikt og naturligt look. Overfladen er dog ikke helt så slidstærkt som en lakeret overflade.

Et lakeret gulv har en meget slidstærk overflade. Det er let at holde ren og at vedligeholde. Vær dog opmærksom på, at det er svært at reparere ridser i lakken. Så har du for eksempel et par hunde, er det måske værd at overveje at oliebehandle gulvet i stedet.

Oliebehandling giver en silkemat overflade. Olien trænger ned i træet og fremhæver træets naturlige glød. Et oliebehandlet gulv skal vaskes med en gulvsæbe med plejende effekt. Fordelen frem for lak er, at man enkelt kan behandle dele af gulvet, som er udsat for ekstra slid, for eksempel rundt om spisebordet.

Et sæbebehandlet trægulv får en lys og naturlig overflade. Sæbebehandling af dit gulv kræver, at det enten er ludbehandlet eller helt nyafslebet. Sæbebehandlingen skaber en flot og naturlig farve, der fremhæver trægulvets åretegninger.

Kontakt Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/), hvis du har spørgsmål eller brug for inspiration.

 

Flere Nyheder