Gammeldags pandekager – velsmagende og billige at lave

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Den traditionelle, gammeldags pandekage er en ufravigelig del af den danske kogekunst. Langt de fleste danskere har nydt de tynde, bløde pandekager igennem såvel deres barndom som voksenliv – pandekager er nemlig en af de retter, som falder i stort set alles smag, uanset alder. Samtidig er pandekager gangbare i mange forskellige sammenhænge. De er yderst velegnede som en lille dessert i hverdagen, som tilbehør til kaffeborde eller te selskaber eller – i en modereret udgave – som hovedret, gerne med fyld af grøntsager eller kødsovs.

Pandekager til børnefødselsdagen – et sikkert hit blandt de små

Har du et eller flere børn, som går i børnehave eller i en af de små klasser i skolen, holder du sikkert med jævne mellemrum sammenkomster i forbindelse med legeaftaler eller fødselsdage. Magter du ikke at stå og bakse med maden samtidig med at begivenheden afvikles, kan du med fordel vælge at sætte gammeldags pandekager på menuen. Dem kan du nemlig lave dagen i forvejen – pandekager tager ingen skade af at overnatte i køleskabet, snarere tvært imod. Og så skal du blot opvarme pandekagerne i ovnen inden servering.

Dertil kommer, at pandekager er billige at fremstille. Der er ikke så megen trylleri involveret – de ingredienser, som skal anvendes, kan findes i alle supermarkeder. Og du har højst sandsynligt de fleste af dem i forvejen. Samtidig er pandekager nemme at bage. Du behøver ikke at kunne vende dine pandekager i luften, som man ser på film. Med en tynd spatel kan du sagtens vende de bløde pandekager, uden at de går i stykker. Du har blot brug for en god, flad pande, gerne med en non stick belægning, så pandekagedejen ikke hænger i.

Find opskrift på gammeldags pandekager online

Hvis du vil servere pandekager til din næste festlige sammenkomst, kan du finde den fulde opskrift på de traditionelle danske pandekager online på dk-kogebogen.dk