Et tjek af din nummerplade kan være den rent fysiske af slagsen

14 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er ikke noget værre, end hvis man mister ens nummerplade, for hvis man er ude at køre bil, så signalerer det for de fleste, at man enten har stjålet bilen, eller man vil undgå at blive fanget i fotofælder, fordi man så måske har fjernet den forreste nummerplade.

Det er næsten en åben invitation for politiet til at stoppe en, og du vil således nok komme til at høre for det.

Men når du skal være helt ærlig, hvor mange mennesker har du så oplevet, hvor nummerpladen er faldet af af sig selv?

Det er virkelig, virkelig sjældent at det sker, og din bil og/eller nummerplade skal være af virkelig dårlig kvalitet eller allerede lidt smadret, før man skal være bange for, at den falder af, mens man kører.

Dog er det faktisk ikke så svært at tage en nummerplade af, hvilket gør politiets arbejde lettere, hvis man tage nummerpladerne fra en billist, der kører ulovligt.

Hold øje med din nummerplade

Desværre er det så også noget, som forbrydere kender til, og de kan jo have interesse i at nuppe din nummerplade, mens du ikke har opsyn med bilen, om det er derhjemme eller offentligt.

For så kan de sætte pladerne på deres egen bil, da sådan nogle nummerpladeholdere generelt passer til alle typer biler med danske nummerplader.

Hvis politiet så ikke tjekker op på nummerpladerne, men bare ser, at de sidder på bilen, så opdager de måske ikke, at nummerpladerne ikke hænger sammen med typen af bilen.

Er forbryderne rigtig snu, så napper de nummerplader fra samme biltyper, så det ikke lige er til at bemærke forskellen til at starte med.

Hvor tit tjekker du også lige efter, om det faktisk er din egen nummerplade, der sidder på din bil?

Måske har de kriminelle sat nogle andre nummerplader på din bil, når de har byttet dem ud, så du bliver taget som den kriminelle!

Tjek derfor altid op på de nummerplader!

Flere Nyheder