Din brugte elbil kan være penge værd

13 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er faktisk lidt forkert at sige, at elbiler er det nye, der er kommet til, som man bruger som erstatning for biler, der kører på fossile brændstoffer.

For allerede dengang, hvor man begyndte at eksperimentere med at fremstille de første biler, da talte man om at biler både kunne køre på damp, el og benzin med videre.

Man vidste jo ikke, hvad der var bedst, og der var stor konkurrence om, hvem der kunne køre længst, sikrest og mest behageligt, og det handlede jo meget om, hvordan man producerede den slags biler.

Men det kom også meget til at handle om, hvad de skulle køre på, for så ville der være mange penge at hente her.

Brugt elbil

Den korte forklaring på, hvorfor elbiler ikke vandt frem dengang, er, at en dampbil forulykkede, og så blev der fundet gigantiske mængder olie omkring 1920’erne, så man kunne anskaffe det markant billigere, og så kunne den slags biler også køre længere på en “beholdning”, hvilket var godt til lange strækninger.

Brugte elbiler danner et helt nyt marked

Desuden havde man ikke de store tanker for miljøet dengang, som man havde nu, så da man hurtigt kunne se, at benzin- og dieselbiler var dem, der var billigst at fylde op og kunne komme længst, så var det ikke svært at beslutte sig for, at langt de fleste biler skulle fungere på den måde.

Derfor blev elbiler glemt, og dampbiler taler man stort set ikke om.

Men det er noget helt andet i dag, hvor der altid brugte elbiler på lager hos Bilgruppen, og det havde man nok svært ved at forestille sig for bare nogle årtier siden, at den slags biler ville vinde så meget frem, at man ligefrem kunne tale om et marked for brugte elbiler.

Men sådan forandrer tingene sig jo med tiden.

Flere Nyheder